Teckna katter

Hur ritar man en katt?

Steg 1: Börja med att skapa en skiss av kattens grundform. Rit en cirkel för huvudet och en rektangel för kroppen och linjer för benen och svansen. Placera dem i proportion till varandra för att få en uppfattning om kattens storlek och proportioner.

Steg 2: Lägg till detaljer för huvudet. Rita ögonen, nosen, munnen och öronen. Ögonen är placerade i mitten av huvudet och öronen är placerade ovanför ögonen. Nosen är placerad under ögonen och munnen är placerad under nosen.

Steg 3: Lägg till detaljer för kroppen. Rita håret, svansen, musklerna och tassarna. Håret är placerat på kroppen, svansen är placerad på ryggen, musklerna är placerade på sidorna och tassarna är placerade under benen.

Steg 4: Överväg att lägga till textur och färg, som hårstrån, skuggor och hudveck för att få teckningen mer detaljerad och livfull.

Steg 5: Öva ofta för att få bättre på att rita katter och få en bättre förståelse för hur man skapar dem. Det är viktigt att tänka på att katter är olika i storlek, form och ras, så det är bra att ha referenser, som fotografier.