Teckna hus – Steg för steg

Hur du tecknar och ritar ett hus ser du ovan där tecknaren guidar dig steg för steg. Nedan hittar du fler bilder på tecknade hus. Har du målat av ditt eller någon annans hus någon gång?

Guide: Rita av ditt hus och rama in

  1. Börja med att skissa ut en grundform för ditt hus. Tänk på hur huset ser ut och vilken form det har. Använd dig av referenser från foton eller rita huset från minnet.
  2. Lägg till detaljer som fönster, dörrar och tak. Tänk på hur dessa detaljer ser ut och placera dem på rätt ställe på huset.
  3. Använd dig av olika färger och mönster för att skapa en unik och intressant bild av ditt hus.
  4. Använd dig av tekniker som skuggor och ljus för att skapa djup och realism i huset.
  5. Var inte rädd för att förbättra och ändra din ritning tills du är nöjd med resultatet.
  6. När du är nöjd med din ritning, kan du rama in den för att visa upp den i ditt hem eller ge bort som en present. Det finns många olika sätt att rama in en ritning, du kan använda en konstnärligt ramm, ett träram eller en passepartout för att rama in din ritning.

Det är viktigt att ha känsla för proportioner och att ha kunskap om arkitektur och byggnadsstil för att rita av ditt hus. Det kan vara nyttigt att studera bilder av verkliga hus för att få inspiration och idéer. Träna och öva på olika tekniker och stilar för att utveckla din förmåga att rita hus.