Tecknade hundar


Här kan du se en film på hur du tecknar en hund och i det här fallet en Rottweiler. Glöm inte bort att pausa efter varje steg så att du i lugn och ro kan rita.

Hur ritar man en hund?

Steg 1: Börja med att skapa en skiss av hundens grundform. Rit en cirkel för huvudet och en rektangel för kroppen och linjer för benen. Placera dem i proportion till varandra för att få en uppfattning om hundens storlek och proportioner.

Steg 2: Lägg till detaljer för huvudet. Rita ögonen, nosen, munnen och öronen. Ögonen är placerade i mitten av huvudet och öronen är placerade ovanför ögonen. Nosen är placerad under ögonen och munnen är placerad under nosen.

Steg 3: Lägg till detaljer för kroppen. Rita håret, svansen, musklerna och tassarna. Håret är placerat på kroppen, svansen är placerad på ryggen, musklerna är placerade på sidorna och tassarna är placerade under benen.

Steg 4: Överväg att lägga till textur och färg, som hårstrån, skuggor och hudveck för att få teckningen mer detaljerad och livfull.

Steg 5: Öva ofta för att få bättre på att rita hundar och få en bättre förståelse för hur man skapar dem. Det är viktigt att tänka på att hundar är olika i storlek, form och ras, så det är bra att ha referenser, som fotografier eller live-modeller, för att få en bättre förståelse för hunden du ritar. Få feedback från en lärare eller mentor för att få råd och tips om vad som är bra och vad som kan förbättras.