Teckna kroki

Teckna kroki är när du skissar efter levande mänskliga modeller utan eller med kläder. I kroki som ofta också kollas modellteckning skissar du snabbt av människan framför dig i olika ställningar och vinklar.
teckna-kroki

Vad är kroki?

Att teckna kroki av människor innebär att rita eller skissa människors kroppar och ansikten i olika positioner och uttryck. Det används ofta inom konst och design för att öva på att rita människor och för att skapa figurer i olika scenarier. Krokiteckning kan också användas som en metod för att lära sig om människokroppens proportioner och rörelser.

Hur länge har man ritat kroki genom historien?

Krokiteckning har använts av konstnärer och designers under lång tid genom historien. Det kan spåras tillbaka till antiken, då det användes för att skapa skulpturer och fresker. Under renässansen blev krokiteckning en viktig del av konstutbildningen, och många berömda konstnärer som Leonardo da Vinci och Michelangelo använde sig av det för att skapa sina verk. Sedan dess har krokiteckning fortsatt att användas inom konst och design för att skapa realistiska figurer och skapa kompositioner.