Tecknade hästar

Att rita hästar är riktigt roligt då de är vackra och starka. Att kunna skapa livfulla och trovärdiga teckningar av hästar är en förmåga som kan ta tid och övning att utveckla. Men oroa dig inte, det är aldrig för sent att lära sig. I den här artikeln kommer vi att ge dig enkel och lättförståelig guide för att hjälpa dig att lära dig rita hästar, från grundläggande proportioner till avancerade tekniker för att skapa livfulla teckningar. Vi kommer att visa hur man skapar hästens muskulatur, hår och uttryck.

Steg 1: Börja med att skapa en skiss av hästens grundform. Rit en cirkel för huvudet, en rektangel för kroppen och linjer för benen. Placera dem i proportion till varandra för att få en uppfattning om hästens storlek och proportioner.

Steg 2: Lägg till detaljer för huvudet. Rita ögonen, näsan, munnen och öronen. Ögonen är placerade i mitten av huvudet och öronen är placerade ovanför ögonen. Näsan är placerad under ögonen och munnen är placerad under näsan.

Steg 3: Lägg till detaljer för kroppen. Rita manen, svansen, musklerna och hovarna. Manen och svansen är placerade på ryggen, musklerna är placerade på sidorna och hovarna

2 bra bilder på ritade hästar

rita häst i rätt proportioner
teckna hästhuvud

Hur teckna hästhuvud?

Steg 1: Börja med att skapa en skiss av hästhuvudets grundform. Rit en cirkel för huvudet och linjer för halsen och munnen. Placera dem i proportion till varandra för att få en uppfattning om hästhuvudets storlek och proportioner.

Steg 2: Lägg till detaljer för huvudet. Rita ögonen, näsan, munnen och öronen. Ögonen är placerade i mitten av huvudet och öronen är placerade ovanför ögonen. Näsan är placerad under ögonen och munnen är placerad under näsan.

Steg 3: Lägg till detaljer för halsen och manen. Rita halsen och manen. Halsen är placerad under huvudet och manen är placerad på halsen.

Steg 4: Lägg till detaljer för munnen och nos. Rita tänderna, tunga och näsborrarna. Tänderna är placerade inuti munnen, tunga är placerad under tänderna och näsborrarna är placerade på näsan.

Steg 5: Överväg att lägga till textur och färg, som hårstrån, skuggor och hudveck för att få teckningen mer detaljerad och livfull.

Det är viktigt att notera att det tar tid och övning att lära sig teckna hästar och hästhuvuden. Det är bra att använda referenser såsom fotografier eller live-modeller när man övar och få feedback från en lärare eller en mentor för att få råd och tips om vad som är bra och vad som kan förbättras.