Tecknade vargar


Här lär du dig rita en tecknad varg. Se till att slå på bra musik i bakgrunden och ta fram papper och penna, sen är det bara att börja rita och pausa till videon här ovan. Nedan hittar du fler tecknade bilder att inspireras av.

Så kan du rita vargar – Steg för steg

Här är en guide för att lära dig att rita en varg:

Steg 1: Börja med att skapa en skiss av vargens grundform. Rit en cirkel för huvudet och en rektangel för kroppen och linjer för benen och svansen. Placera dem i proportion till varandra för att få en uppfattning om vargens storlek och proportioner.

Steg 2: Lägg till detaljer för huvudet. Rita ögonen, nosen, munnen och öronen. Ögonen är placerade i mitten av huvudet och öronen är placerade ovanför ögonen. Nosen är placerad under ögonen och munnen är placerad under nosen.

Steg 3: Lägg till detaljer för kroppen. Rita pälsen, svansen, musklerna och tassarna. Pälsen är placerat på kroppen, svansen är placerad på ryggen, musklerna är placerade på sidorna och tassarna är placerade under benen.

Steg 4: Överväg att lägga till textur och färg till pälsen, som hårstrån, skuggor och hudveck för att göra teckningen mer detaljerad och livfull.

Steg 5: Öva ofta för att få bättre på att rita vargar.